Transparència activa
Publicat per Gabinet Innovació Digital el 12/03/2020 - 17:04 | Última modificació: 04/10/2024 - 09:22
Temes:
Transparència - 12161 lectures
- Discussió
6 comentaris
Bones,
El nostre Comitè Antifrau també ja constituït NO incorpora a càrrecs electes...personalment crec que no és recomanable per poder garantir precisament la independència d'aquest Comitè...
Salutacions i bon estiu!
Crec que l'oposició també hi hauria de tenir presència. Encara que sigui com a convidats, amb veu però sense vot. És un exercici de transparència i control que evitaria molts malentesos (a la Comissió de Transparència i BG; A la dels FNX o antifrau, només personal tècnic)
Bon dia,
Nosaltres també estem treballant amb la redacció del Pla de Mesures Antifrau, i ens hem plantejat el mateix dubte, i a hores d'ara la nostre idea és constituir aquest comité merament tècnica i sense incorporar els electes.
No sé si aquells que ja el tingui implantat, ens podeu ajudar.
Gràcies per tot,
Bon dia,
nosaltres vam tenir els mateixos dubtes, si incorporàvem els electes o no, i finalment es va decidir que no (decisió presa amb el vistiplau de l'alcalde), que la Comissió Antifrau estaria formada només per personal tècnic. En el nostre cas està formada per: secretari, interventor, tresorera, cap de RH, tècnic de serveis jurídics, tècnica de contractació i cap de Govern Obert.
salutacions,
Bon dia,
Estem treballant en la redacció del pla antifrau i en relació amb la composició del comitè antifrau tenim dubtes. Hem vist que en molts ajuntaments el presideix l'alcaldia però ens preguntem si no podria ser un òrgan eminentment tècnic i, si hi intervenen els electes, si hi hauria d'haver representació dels diferents grups polítics.
Com ho plantegeu?
Moltes gràcies,