Malentesos comuns en l'anonimització de dades (datos.gob.es)

Us volem presentar l'article publicat per datos.gob.es del Ministeri d'assumptes econòmics i transformació digital :  Malentesos comuns en l'anonimització de dades.

L'anonimització de dades és un procés complex i habitualment propens a malentesos. En el pitjor dels casos, aquests errors de concepte comporten la fugida de dades personals (data leakage), afectant directament les garanties que haurien d'oferir-se als usuaris respecte a la seva privacitat.

L'anonimització té per objectiu convertir les dades en anònims, evitant la reidentificació dels individus. No obstant això, la mera aplicació de tècniques d'anonimització no garanteix l'anonimat de les dades. El risc principal es mesura precisament per la probabilitat de reidentificació, és a dir, la probabilitat que s'identifiqui a un individu dins d'un conjunt de dades.

En aquest article veurem alguns exemples habituals de malentesos que és important evitar si volem abordar un procés d'anonimització de manera adequada i també disposarem de la guia anonimització de dades: Tècniques i casos pràctics

Us aninem a llegir l'article !

Informació relacionada