'Els arxius dels presidents, una qüestió de transparència i retiment de comptes'

Amb motiu del Dia Internacional dels Arxius que va tenir lloc el passat 9 de juny aprofitem l’ocasió per fer-vos arribar la publicació Lligall (número 44) de l’Associació d’Arxivers - Gestors Documentals de Catalunya (AAC-GD).

Els 4 articles inicials de la revista donen forma al dossier central titulat “Els arxius dels presidents, una qüestió de transparència i retiment de comptes”. En ells hi trobareu molts exemples, en aquest cas, de males praxis pel que fa a la gestió dels fons presidencials.

A continuació us destaquem part del contingut que trobareu al Lligall 44. El dossier central l'encapçala l’article de Josep Matas i Balaguer i tracta el tema dels fons presidencials, remarcant la idea que els documents que resulten de l’actuació dels polítics —però també dels càrrecs electes i assessors— sempre formen part de la institució a la qual presten servei i, per tant, no s’han de destruir ni eliminar quan acabin els seus mandats.

Anahí Casadesús de Mingo, Joan Pérez Ventayol i Remei Perpinyà Morera —de l’Escola Superior d’Arxivística i Gestió de Documents de Catalunya (ESAGED)— analitzen la gestió dels fons presidencials a escala internacional (tant de presidents de govern com de caps d’estat), tot analitzant el cas espanyol.

Us convidem a llegir, detingudament, tota la publicació sencera de Lligall 44 en línia.

Trobareu tota la informació a: https://arxivers.com/lligall-44-els-arxius-dels-presidents-una-questio-de-transparencia-i-retiment-de-comptes/

Informació relacionada: