Estat dels serveis / Informació contaminació de l’aire

Les dades sobre la contaminació atmosfèrica i qualitat de l’aire al municipi.

 

1. La Xarxa recomana

Consulteu la fitxa per a aquest ítem:

https://municat.gencat.cat/ca/Temes/Transparencia/Items-de-transparencia/5.3.3.Informacio-contaminacio-aire

 

2. Tipus de gestió de la informació:

Automàtica amb dades obertes.

Possibilitat de mostrar informació de Qualitat de l’aire als punts de mesurament automàtic i manual, de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica. En aquest sentit si el vostre municipi disposa d’estacions, enlloc de redireccionar a la pàgina genèrica de qualitat de l’aire de la Generalitat de Catalunya, podeu optar per a mostrar el detall de la informació de les estacions (manuals i/o automàtiques), del vostre territori.

 

3. Com millorar la informació

Us recomanem algunes millores sobre la visualització que apareix per defecte: 

  • Publicar una descripció, en llenguatge proper al ciutadà, de la informació de l’indicador, per a una millor comprensió.
  • Publicar directament els Avisos sobre la Qualitat de l’Aire que afectin al municipi, per mitjà d’un enllaç directe al web del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya
  • Oferir la visualització del Plànol de la ciutat amb la ubicació de les Estacions de control atmosfèric, si n’hi ha al municipi, i els seus resultats.
  • Facilitar una visió general sobre els diferents aspectes de Medi Ambient i Sostenibilitat, publicant de forma conjunta també enllaços amb la Contaminació acústica, i amb la documentació corresponent als Plans aprovats de caràcter mediambiental, memòries, mapes, etc.

D’on trec la informació

  • De l’article 8 de la Llei 22/1983 de protecció del Medi Ambient Atmosfèric
  • Del Web del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, sobre la qualitat de l’aire.

 

4. Bones pràctiques

Ajuntament de Centelles

Publica un enllaç directe als avisos Mediambientals, amb molts aspectes d’interès ciutadà com poden ser, quan es produeixin, Metereologia o Onades de calor, Ozó, Soroll, Risc d’incendis, Plagues, etc.

https://www.centelles.cat/viure/urbanisme-i-medi-ambient/avisos-mediambientals

 

Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Publica a la seva pàgina web de Medi Ambient i Sostenibilitat tan les dades oficials proveïdes per la Generalitat de Catalunya, com els Documents i informes propis de l’Ajuntament sobre aquesta matèria

https://www.santfeliu.cat/common/doc/document_search.faces?xmid=12026