Estat dels serveis / Informació contaminació de l’aire

Les dades sobre la contaminació atmosfèrica i qualitat de l’aire al municipi.

 

1. La Xarxa recomana

Consulteu la fitxa per a aquest ítem:

https://municat.gencat.cat/ca/Temes/Transparencia/Items-de-transparencia/5.3.3.Informacio-contaminacio-aire

 

2. Tipus de gestió de la informació:

Automàtica amb dades obertes.

Possibilitat de mostrar informació de Qualitat de l’aire als punts de mesurament automàtic i manual, de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica. En aquest sentit si el vostre municipi disposa d’estacions, enlloc de redireccionar a la pàgina genèrica de qualitat de l’aire de la Generalitat de Catalunya, podeu optar per a mostrar el detall de la informació de les estacions (manuals i/o automàtiques), del vostre territori.

 

3. Com millorar la informació

Us recomanem algunes millores sobre la visualització que apareix per defecte: 

  • Publicar una descripció, en llenguatge proper al ciutadà, de la informació de l’indicador, per a una millor comprensió.
  • Publicar directament els Avisos sobre la Qualitat de l’Aire que afectin al municipi, per mitjà d’un enllaç directe al web del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya
  • Oferir la visualització del Plànol de la ciutat amb la ubicació de les Estacions de control atmosfèric, si n’hi ha al municipi, i els seus resultats.
  • Facilitar una visió general sobre els diferents aspectes de Medi Ambient i Sostenibilitat, publicant de forma conjunta també enllaços amb la Contaminació acústica, i amb la documentació corresponent als Plans aprovats de caràcter mediambiental, memòries, mapes, etc.

D’on trec la informació

  • De l’article 8 de la Llei 22/1983 de protecció del Medi Ambient Atmosfèric
  • Del Web del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, sobre la qualitat de l’aire.

 

4. Bones pràctiques