Estat dels serveis / Informació de la contaminació acústica

La Informació sobre les condicions ambientals del municipi, i de forma concreta sobre les zones de sensibilitat acústica, les zones de soroll i els seus entorns.

Comprèn també la publicació del mapa de capacitat acústica que han d’elaborar els ajuntaments en aplicació de la llei contra la contaminació acústica, i que determina les zones més sensibles a aquesta contaminació, les quals requereixen més protecció i límits més restrictius.

 

1. La Xarxa recomana

Consulteu la fitxa per a aquest ítem:

https://municat.gencat.cat/ca/Temes/Transparencia/Items-de-transparencia/5.3.4.Informacio-contaminacio-acustica

 

2. Tipus de gestió de la informació:

Manual.

 

3. Com millorar la informació

Us recomanem algunes millores sobre la visualització que apareix per defecte: 

  • Introduir la informació per mitjà d’un text amb la descripció senzilla de la informació de l’indicador, per una millor comprensió de la ciutadania.
  • Publicar un enllaç directe a la pàgina del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya sobre Contaminació Acústica.
  • Disposar d’un Mapa interactiu de les zones del municipi, amb informació emergent sobre els nivells de sensibilitat i protecció, on la ciutadania pugui filtrar o fer cerques per zones o altres funcions.
  • Facilitar una visió general sobre els diferents aspectes de Medi Ambient i Sostenibilitat, publicant de forma conjunta també enllaços amb la Contaminació de l’aire, i amb la documentació corresponent als Plans Mediambientals aprovats, memòries, mapes, etc.

 

4. D’on trec la informació

De l’expedient d’aprovació del Mapa de Contaminació Acústica del municipi.

 

5. Bones pràctiques

Ajuntament d’Esplugues de Llobregat

Publica una pàgina web amb tota la informació sobre el Mapa de Capacitat acústica del municipi, i ofereix les dades de contacte amb el servei, per si cal més informació

https://www.seu-e.cat/ca/web/espluguesdellobregat/govern-obert-i-transparencia/serveis-i-tramits/estat-dels-serveis/informacio-de-la-contaminacio-acustica

 

Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Publica un Mapa de Capacitat Acústica en que el ciutadà pot interactuar i filtrar segons l’àrea de la qual li interessi la informació, i identificar les zones d'especial protecció de la qualitat acústica i zones acústiques de règim especial. 

https://www.santfeliu.cat/go.faces?xmid=22198&map_name=mapa_soroll&map_lon=420639.38716539&map_lat=4582672.0929908&map_zoom=7