Continguts especials en Bon govern (#OpenGovWeek2023)


El 21 de març, en el marc de la Setmana del Govern Obert (OGW), vem parlar del Bon Govern i vem poder tractar de la mà d'experts, diferents temes que us preocupen a molts ens locals.

Tot seguit us fem un recull de tota la informació i recursos que us hem presentat en aquest àmbit.

  • Webinar: hem gaudit del webinar "Com fer l'avaluació de riscos i no morir en l'intent" a càrrec de Lara Baena, consultora de l’Oficina Antifrau de Catalunya: com s’ha de plantejar l’avaluació de riscos i els instruments que la normativa actual demana (ordres HFP 1030/2021 i HFP 55/2023) en l’aplicació i gestió dels fons Next Generation.
     

  • També us vem presentar un nou artica de la Sala de Ponents de la Comunitat de Transparència i Govern Obert: “Bon govern i Govern Obert: Match!” d’Ascen Moro i Sandra González (Departament Govern Obert Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat). En aquest article es tracta el sistema d’integritat institucional i les principals eines que tot ens ha de disposar, així com la relació amb el Govern Obert.
     

  • Plans de Mesures Antifrau: posem a la vostra disposició models, instruments i formació que us ajudaran i que podeu utilitzar en els vostres ens així com recursos de difusió de la informació i formació que realitzarem. 
     

  • Material de difusió del Plans de Mesures Antifrau, codis de conducta i grups d’interès: posem a la vostra disposició vídeos explicatius i cartells per a que els pugueu utilitzar com a propis i donar compliment a aquesta mesura preventiva prevista en el Pla.


Us animem a consultar l'apartat de Bon Govern de la nostra Comunitat per aprofundir en tot aquest àmbit!

I si voleu compartir la vostra expertesa o posar en comú dubtes, ho podeu fer en l'apartat del fòrum de la comunitat.