Vídeo de la Jornada 'Per a una reutilització més efectiva de les dades obertes'

El 9 de març, amb la celebració de l'Open Data Day 2022 a Barcelona, s'ha représ amb força l’activitat divulgativa sobre les Dades Obertes, després de les restriccions de la COVID19 dels darrers mesos.

L’Open Data Day és una iniciativa a escala mundial que se celebra des de fa 10 anys i on grups d’arreu del món creen esdeveniments locals i utilitzen les dades obertes en les seves comunitats per crear aplicacions, visualitzacions, fer open dades o publicar anàlisi. Es tracta d’un esdeveniment anual que busca promoure el coneixement de dades obertes a escala mundial.

Aquesta edició de l’Open Data Day es dedica a la divulgació del coneixement i experiències sobre les dades obertes públiques disponibles i les oportunitats de les seva reutilització. Establint un diàleg entre les administracions i persones reutilitzadores per millorar el seu ús efectiu.

Existeix el repte de difondre, formar, investigar i innovar el món de les dades obertes. Els objectius són:

  • Empoderar a la ciutadania en l’ús de les dades obertes
  • Oferir eines de formació pel desenvolupament  personal en dades obertes
  • Promoure el coneixement
  • Recolzar projectes emprenedors basats en Open Data

Us volem destacar la intervenció d'Oriol Rosselló, Tècnic de l'Oficina Tècnica d'Internet de la Diputació de Barcelona, que va exposar el projecte "Portal dades obertes de la Diputació de Barcelona" a la Taula rodona “Oportunitats de les dades obertes a les institucions”.

Trobareu tota la informació respecte la jornada en el següent enllaç:

http://iniciativabarcelonaopendata.cat/ca/2022/02/9-de-marc-torna-lopen-data-day-2022/

Us convidem a visualitzar el vídeo: 

See video

Informació relacionada:

Si voleu rebre les novetats setmanals en matèria de transparència, accés a la informació pública, dades obertes i bon govern només heu de donar-vos d'alta a la comunitat: https://governobert.diba.cat/node/411