Recurs Sol·licitud d'automatització i dades obertes de les SAIP (Sol·licitud d'accés a la informació pública) en els ens locals SeTDIBA

Actualment a la Comunitat Virtual disposem d’un recurs que us pot servir de guia per mostrar les peticions d'accés a la informació pública de forma gràfica, dinàmica i entenedora per a la ciutadania. Està pensat per tots els ens locals, siguin o no siguin SeTDIBA. I tinguin o no un data set penjat en el portal de dades obertes de l’ens local (https://governobert.diba.cat/node/659)

Ens locals SeTDIBA

Els ens SeTDIBA també poden demanar el recurs "Dades obertes. Sol·licitud d'automatització de les SAIP" amb el que des del Gabinet d'Innovació Digital us ajudarem a disposar del dataset específic i, alhora, que es visualitzi en el vostre portal de dades obertes i en el portal de transparència.

Què és?

La informació dels expedients classificats amb la tipologia 1314-Sol·licitud d'accés a la informació pública, i en concret l’apartat de transparència que s’activa, és trasllada a un data set disponible en el porta de dades obertes de la DIBA i també de l’AOC (aquest últim en el portal de dades obertes de l’ajuntament previ autorització de publicació per part de l'ens local i després que des del Gabinet d'Innovació Digital realitzem).

Una vegada disposem d’aquet data set és quan podem treballar la seva visualització corresponent a l’item 2.1.12 Resolucions de les sol·licituds d’accés a la informació pública.

Teniu la informació de l’item a la CV de transparència: https://governobert.diba.cat/node/585

Com ho podeu demanar?

Si sou ens SeTDIBA i treballeu també amb el portal de transparència ofert per l'AOC, durant l'any 2022 heu pogut demanar que us ajudem a automatitzar i visualitzar en dades obertes la informació corresponent a les Sol·licituds d'accés a la informació pública mitjantçant demanda directa per formulari a la CV, però a partir del 2023, el recurs s'ofereix a través del catàleg de serveis de Diputació: https://catalegdeserveis-cercador.diba.cat/