Workshop 27 Setembre: Dades Obertes X Dret d’Accés

dimecres
27
18:30h
Setembre 2023
Data de finalització: dimecres, 27/09/2023 - 20:30

Les dades obertes són l’element clau per fer efectiu el dret d’accés a la informació pública a la ciutadania. Quin és l’estat d'accés real a les  dades obertes?

Us convoquem el 27 de setembre al Workshop “L'accés a les Dades Obertes X Dret d’Accés a la informació pública”. Aquest mes de setembre, coincidint amb la celebració del Dia Internacional del Dret a l’Accés Universal a la Informació i del setè aniversari de la creació d'Iniciativa Barcelona Open Data, llancem la Iniciativa Dades Obertes x Dret d’Accés. Consisteix en una sèrie d'activitats per a promocionar el dret de l'accés a la informació pública i disposar de dades obertes amb una perspectiva ciutadana, social i feminista.

Per contribuir a aquest repte hem iniciat una campanya divulgativa “Dades Obertes, dret d’accés a la informació pública” amb l’objectiu de potenciar el lliure accés a aquesta informació i la publicació activa de dades obertes, en formats que siguin accessibles i usables per part de la ciutadania.

Un dels eixos vertebradors d’Iniciativa Barcelona Open Data, ha estat fomentar no només el “dret d'accés” sinó, el “dret a saber”. Això significa un accés real a les dades obertes, disposar d’eines i formats amb el que sigui possible l’ús efectiu de les dades, i la seva transformació  en coneixement de  valor ciutadà social i/o econòmic. Un enfocament  d'accés a les dades públiques des de la transparència i el lliure accés a la informació pública per a la ciutadania.

PROGRAMA

Aquest dia del Dret d'Accés volem donar valor a les dades obertes i a la transparència, en un moment d'expansió de la intel·ligència artificial. 

Així doncs, hem organitzat una taula rodona amb persones de referència en l'àmbit dels drets digitals en les tecnologies de dades, per parlar sobre: El paper de les dades obertes públiques en l’expansió de la intel·ligència artificial. Les dades obertes són una garantia de  que la ciutadania disposi d'informació pública i la transparència en els algorismes, per a garantir els drets digitals.

18:30h Benvinguda

18:40h Taula Rodona. ”El paper de les dades obertes públiques en l’expansió de la intel·ligència artificial.”

Lourdes Muñoz Santamaría. Directora d’Iniciativa Barcelona Open Data

Carmen Lavado Sánchez. Directora de Tecnología Aj Sant Boi

Marc Garriga Portolà. CEO de DesideDatum Data Company SL

Javi Creus. Fundador & Director de Ideas for Change

19:15 h  Debat Obert

19:30 h Tancament Cóctel + networking

Dades del Workshop:

- Dia: 27 setembre de 2023

- Hora: 18:30h

- Formato: Presencial

- Adreça: Edifici Ca l’Alier - C/ de Pere IV, 362,  Barcelona


Inscriu-te!  (Cal reservar plaça)