Segon Encuentro Nacional de Datos Abiertos

dijous
14
09:00h
Setembre 2023
Data de finalització: dijous, 14/09/2023 - 18:00

Aragón Open Data, portal de dades obertes del Govern d'Aragó, organitza juntament amb la Diputació de Barcelona i Diputació de Castelló el Segon Encuentro Nacional de Datos Abiertos que se celebrarà a Saragossa el pròxim 14 de setembre de 2023.

La jornada, que reprèn els treballs de la Primera Trobada celebrada a Barcelona, comptarà amb professionals, responsables dels portals de dades obertes i l'ecosistema de reutilizadores i usuaris de dades, per a tractar l'actualitat de les dades obertes en un entorn de serveis digitals recolzat amb dades amb característiques “FAIR” (encontrables, accessibles, interoperables i reutilitzables). Entorn connectat i digital on les dades obertes són un actiu fonamental per la seva trajectòria, disponibilitat i com a font de recursos.


Entre les línies de la jornada també es presentaran les conclusions treballades en aquests mesos pels participants dels Reptes 1 i 2 sorgit després de la trobada de Barcelona:

  • Repte 1: Afavorir la col·laboració interadministrativa per a generar intercanvis de dades i facilitar la seva obertura, identificant alguns conjunts de dades per a treballar sobre la seva qualitat i l'ús d'estàndards per a realment poder obtenir tot el valor que aporten els mateixos. Perquè col·laborar en aquest Repte emplenant la següent enquesta (link).

  • Repte 2: Aconseguir que els treballadors públics desenvolupin coneixements i habilitats necessàries per a impulsar la divulgació de les dades obertes per a millorar les polítiques públiques incorporant a la ciutadania i a les empreses en tot el procés d'obertura.

Per conèixer tot el programa i els ponents, podeu consultar aquest enllaç: https://www.aragon.es/-/ii-encuentro-nacional-de-datos-abiertos


 

1
Etiquetes:
#dadesobertes
1
Temes:
Dades obertes
1
Categories:
Jornades i congressos