Jornada sobre el paper de les persones electes locals en la lluita contra la corrupció (PELC)

dimecres
13
09:30h
Setembre 2023
Data de finalització: dimecres, 13/09/2023 - 11:00

L'Escola d'Administració Pública de Catalunya ofereix aquesta jornada amb l'objectiu:

  • Reconèixer els processos individuals i organitzatius que faciliten o propicien l'aparició i normalització de la corrupció i d'altres riscos per a la integritat institucional.
  • Identificar l'existència de riscos per a la integritat en el món local i disposar de criteris, metodologia i eines per gestionar-los.
  • Distingir prevenció i contingència perquè els plans d'integritat (plans de mesures antifrau) siguin complets i eficaços.
  • Resoldre dubtes sobre el paper dels electes locals en el sistema d'integritat del consistori on serveixen i, més concretament, en els plans de mesures antifrau.
     

La progressiva implantació de plans d'integritat a les institucions públiques de Catalunya requereix la posada en marxa de programes de formació que sensibilitzin totes les persones que serveixin en elles.

Des dels qui exerceixen la més alta de les responsabilitats fins els qui treballen en la implantació dels serveis, cal que siguin conscients de quins són els riscos de corrupció, frau o altres irregularitats inherents a les activitats públiques que repercuteixen en la ciutadania.

En el foment de la integritat i la lluita contra les transgressions de la legalitat i l'ètica professional pública no tothom hi juga el mateix paper ni té la mateixa responsabilitat. Els programes de formació han d'ajudar a aclarir-los.

Aquesta sessió formativa s'adreça específicament al món local i, en particular, a les persones que integren els plens municipals.

Podeu consultar tota la informació, el programa  us podeu inscriure en el següent enllaç: https://formacio.eapc.gencat.cat/infoactivitats/AppJava/DetalleActividad.do?codi=20194&ambit=2&edicio=1&any=2023