EAPC-Jornada "Novetats en matèria de protecció de les persones alertadores: la recent llei estatal"

Públic al qual s'adreça: 
Personal de l'Administració local de Catalunya vinculat a les polítiques d'implantació de canals de denúncia i polítiques de protecció de persones alertadores.
dilluns
13
09:30h
Març 2023
Data de finalització: dilluns, 13/03/2023 - 11:30

L'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC) realitza la jornada "Novetats en matèria de protecció de les persones alertadores: la recent llei estatal" en col·laboració amb professionals de l'Oficina Antifrau de Catalunya.

Objectius

  • Discernir, conceptualment, què comporta disposar de canals de denúncia, bústies ètiques i la funció d'assessorament legal.
  • Aportar una anàlisi aplicada de la normativa europea i la seva transposició, amb atenció a aspectes complexos com ara la convivència entre els canals de denúncia, les bústies ètiques i la funció d'assessorament jurídic.
  • Identificar els principals reptes per a la gestió dels canals d'alerta/denúncia i establir els criteris per a fer-ho eficaçment.
  • Reflexionar sobre les diferents mesures per protegir de manera integral les persones alertadores d'acord amb la normativa vigent.

Podeu consultar el programa i tota la informació i realitzar la inscripció en el següent enllaç.

1 comentari

Brunet Rivero, Míriam

Bona tarda,

La nova Ordre HFP 55/2023 d'anàlisi sistemàtic del risc de conflicte d'interès obliga a modificar les declaracions DACI que teníem fins ara. El dubte és si la modificació s'ha d'extendre a les DACI a signar pels contractistes/subcontractistes i/o beneficiaris de subvencions. De l'Ordre sembla despendre's que únicament afecta a les DACI del personal que participarà en els procediments i dels càrrecs electes que formin part dels òrgans competents.

És així?

Gràcies.