Jornada de Transformació Digital 2022, entrega de reconeixements a la transparència

El dilluns 7 de novembre hem celebrat la Jornada de Transformació Digital 2022 #SeTDIBA 2022 “La transformació digital que vindrà” conduïda per la presentadora Mari Pau Huguet i Subias. Una jornada per reflexionar i debatre sobre l’impuls de la transformació digital dels ens locals.

L’impuls de la transformació digital dels governs locals és un dels reptes que la Diputació de Barcelona ha entomat intensament en el darrer mandat. Una transformació digital orientada a aconseguir que tots els ens locals, independentment de la seva capacitat tècnica i situació territorial, disposin d’infraestructures, eines i serveis que assegurin la prestació de serveis de qualitat a la ciutadania. 

D’ençà de la pandèmia, l’ús intensiu de la tecnologia, l’automatització, la incorporació de la intel·ligència artificial i l’ús massiu de les dades per a millorar els serveis públics són una realitat. Des de Diputació de Barcelona continuem treballant per ampliar els serveis de transformació digital arreu del territori. 

Aquesta jornada s’adreça tant als ens locals actualment beneficiaris dels serveis SeTDIBA com a aquells que estiguin interessats a conèixer els serveis i l’estratègia per a ampliar aquesta oferta als governs locals de municipis de fins a 20.000 habitants. 

Els objectius de la jornada han estat:

  • Exposar les darreres novetats 2021-22, la feina realitzada i els projectes en marxa en els àmbits de la transformació digital, la transparència i el bon govern

  • Identificar els reptes que tenim per endavant 

  • Reconèixer la tasca feta pels governs locals en el darrer any. 

El diputat de de Àrea d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial, Sr.Marc Verdaguer, va realitzar la inauguració institucional de la jornada.

Acte seguit, vam poder gaudir de la ponència d'obertura a mans de Beatriz Martin Valcarcel que ens va explicar la transformació digital que ens espera.

El cordinador de l'Àrea, Sr.Xavier Forcadell va exposar el balanç i reptes immediats en la seva ponència "La digitalització dels governs locals de la demarcació de Barcelona: una estràtegia de governança multinivell en constant evolució".

També vam poder conèixer els projectes de futurs i recursos que des de la Diputació us oferirem el proper any i que va presentar Magda Lorente, Cap de la Secció d’Assistència de Sistemes d’Informació Local del Gabinet d’Innovació Digital.

I per finalitzar, vam conèixer els testimonis de difernts ens locals en una taula rodona on es van exposar què necessiten i valoren els ens locals del suport de la Diputació de Barcelona en aquest àmbit? 

En el marc d'aquesta jornada, el diputat de l'Àrea, Sr. Marc Verdaguer, va realitzar l'entrega de reconeixements per la feina ben feta als ajuntaments de Sant Agustí de Lluçanès i Vilanova de Sau per la seva transformació digital i als ajuntaments de Cabrils (Sra. Maite Viñas, alcadessa) i Palafolls (Sr. Francesc Alemany) per la seva evolució en l’àmbit de la transparència. Felicitats!

Podeu visualitzar la jornada al canal Youtube d'Innovació i Governs digitals de la Diputació de Barcelona 

I no oblideu...

Si voleu rebre les novetats en matèria de transparència, accés a la informació pública, dades obertes i bon govern només heu de donar-vos d'alta a la comunitat: https://governobert.diba.cat/node/411

I subscriviu-vos al canal de Youtube “Innovació i Governs digitals DIBA”:

https://www.youtube.com/channel/UCDsVucMrrRwtEqqhzIpQvzA