13a jornada: Alimentació i bon govern per a la ciutadania (impulsada per l’Agència de Transparència de l’Àrea Metropolitana de Barcelona)

dimecres
14
09:30h
Juliol 2021
Data de finalització: dimecres, 14/07/2021 - 12:45

L’Agència de Transparència de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) organitza, el dia 14 de juliolde les 9.30 h a les 12.40 h, la 13a Jornada Alimentació i bon govern per a la ciutadania.

Aquest activitat de l’Aula de Transparència, que se celebrarà en format virtual per videoconferència, forma part del programa de formació de l’any 2021, impulsat per l’Agència de Transparència de l’AMB.

La Sra. Teresa Jordà i Roura −consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya− i el Sr. Álvaro Porro González −comissionat d'Economia Social i Política Alimentària de l'Ajuntament de Barcelona i director de Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021 (CMAS21)− seran els encarregats d’inaugurar la jornada que tractarà sobre les polítiques que incideixen en el sistema alimentari i que estan emergent com un nou àmbit que afecta les administracions locals. Així doncs es posa damunt la taula el repte d’encaminar-nos cap a una alimentació que sigui bona per a les persones, els territoris i el planeta.

La jornada constarà de dos blocs amb diverses ponències:

Reptes pel bon govern del sistema alimentari

  • Algunes claus per a la governança dels sistemes alimentaris i la participació de la ciutadania en la mateixa

  • Elements d'innovació de la governança interna i perspectiva de gènere en l'estratègia agroalimentària de la ciutat de València

  • Coordinació i xarxes entre administracions des de l'experiència de la Xarxa de Ciutats per l'Agroecologia

La transparència i els drets dels consumidors

  • Transparència i sistema alimentari des de la perspectiva de les administracions públiques

  • La transparència com una oportunitat clau per al sector alimentari

  • Els drets dels consumidors

Com a moderadors de la Jornada intervindran el Sr. José Luis Haro, politòleg, responsable de Programes d'Economies Locals Emergents de l'AMB, i el Sr. Raimon Roda Noya, enginyer agrònom, cap del Servei d'Infraestructura Verda de l'AMB.

A la fi de cadascun dels dos blocs de ponències s’obrirà un torn obert de preguntes i debat amb els participants.

Es tracta d'una formació gratuïta i les places són limitades.

Podeu formalitzar la vostra inscripció a través del Formulari: https://transparencia.amb.cat/web/l-agencia/inscripcio-aula

A les persones inscrites se'ls farà arribar l'enllaç a la plataforma virtual Zoom per tal que puguin seguir la jornada en línia. Es disposarà de servei de traducció català-castellà.

Trobareu el programa en l’enllaç següent: https://transparencia.amb.cat/web/finestres-de-transparencia/aula-de-transparencia/13a-jornada-alimentacio-i-bon-govern