Notícies

Setmana del Govern Obert 2024 (OGW): moltes gràcies per la vostra participació!La setmana del 10 al 14 de juny del 2024, s'ha realitzat la #OpenGovWeek - Setmana del Govern Obert, on la Diputació de Barcelona, per mitjà del Gabinet d'Innovació Digital, i en concret a través de la comunitat de Transparència i Govern Obert, ha participat amb diferents activitats. 
 

La Diputació de Barcelona inicia un projecte pilot per millorar la capacitació dels ens locals en govern i reutilització de dades

L’Àrea de Bon Govern, Assistència Local i Cohesió Territorial té per objectiu, entre els seus eixos de mandat, sensibilitzar i democratitzar l’ús de les dades a les administracions locals. Aquest objectiu s’emmarca en un dels àmbits prioritaris de la corporació per al Mandat 2024-2027, com és la prospectiva i la governança de dades.

En aquest sentit, en coordinació amb l'Àrea de Presidència, inicia aquest 2024 un projecte pilot per a impulsar l’orientació a la dada en ens locals de 5.000 a 20.000 habitants.


 

La transparència a la Setmana del Govern Obert: recull de notícies

Durant aquesta Setmana del Govern Obert hem preparat diverses notícies per seguir millorant en el compliment normatiu de la transparència i per acostar-la a la ciutadania

Us deixem una relació d'aquestes notícies. Esperem que us puguin servir al vostre dia a dia i que us hagin agradat!

Quadre de comandament del Test del Sol·licitant ocult del Síndic de Greuges

Vols conèixer la teva evolució en l'avaluació que el Síndic de Greuges realitza del Test del sol·licitant ocult anual?

1

L'accés a la informació pública i les llicències de reutilització de la informació

L’Àrea de Bon Govern, Assistència Local i Cohesió Territorial té com a propòsit per al mandat 2024-2027 ampliar progressivament els serveis que presta al món local en matèria de bon govern i govern obert.

Parada de la #CaravanaInnovació a l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès: "Sinergia organitzativa per a la gestió integral de la informació pública"

A inicis d'aquest mes de juny, la Caravana Innovació Digital va fer una parada a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès per parlar amb el cap de la Secció d'Accés, Control i Gestió de la Informació, en Francesc Giménez, que ha desenvolupat a l’Ajuntament un model de gestió de la informació, el qual pot ser útil per a d’altres ajuntaments i administracions.

Sala de Ponents Amalia López: la comunicació com a eina de transparència i govern obert als ajuntaments

Claus de la comunicació digital i les xarxes socials per a petits ajuntaments

La comunicació digital està experimentant en els últims dos anys importants canvis que també tenen repercussió en la comunicació que es realitza des de les administracions públiques cap a la ciutadania.

Parada de la #CaravanaInnovació a l'Ajuntament de Castellterçol: "L'Ajuntament a un clic"

El passat 4 de juny la #CaravanaInnovació va fer una parada a l'Ajuntament de Castellterçol. 

Amb un relator de luxe, l'Hugo Barrós (Ajuntament de Sant Quirze del Vallès), el Dario Amaral, tècnic de Transparència i Bon Govern i l'Alberto Obrero, Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Castellterçol, van explicar el seu projecte innovador: "L'Ajuntament a un clic".

El suport en transparència de Diputació de Barcelona explicat pels protagonistes

Després de dos anys prestant suport en matèria de transparència, els protagonistes prenen la paraula i expliquen quins valors ha aportat aquest suport a la millora de la rendició de comptes del seu ens local.

Per veure el vídeo, feu clic aquí.