Modificació de la Llei 37/2007 sobre reutilització de la informació del sector públic

El sector públic a Espanya tindrà el deure de garantir l'obertura de les seves dades des del disseny i per defecte, així com la seva reutilització.

Així ho recull la modificació de la Llei 37/2007 sobre la reutilització de la informació del sector públic en aplicació de la Directiva Europea 2019/1024.

Amb aquest nou redactat de la normativa, es busca, principalment, ampliar l'àmbit d'aplicació de la Llei per a acostar les garanties i obligacions jurídiques al context tecnològic, social i econòmic actual.

D'altra banda, la normativa vigent té en compte que una major disponibilitat de les dades del sector públic pot contribuir al desenvolupament de tecnologies com la intel·ligència artificial.

Aquesta nova redacció està alineada amb l'Estratègia de dades de la Unió Europea dirigida a la creació d'un mercat únic de dades en el qual la informació flueixi lliurement entre els estats i el sector privat en un intercanvi que beneficiï totes dues parts.

Us animem a consultar l'anàlisi detallada que des de datos.gob han realitzat d'aquesta modificació, les claus de la llei sobre la reutilització i també la infografia que recull els aspectes més rellevants.

1
Etiquetes:
#dadesobertes
1
Temes:
Dades obertes
1
Categories:
General