Destacats

dimecres
29
18:00h
Gener 2020

29 de gener: Inici curs a l’Open Data School amb workshop gratuït

Iniciativa Barcelona Open Data inaugura el proper 29 de gener el nou curs formatiu a l’Open Data School de Barcelona. La primera activitat que obre el calendari 2020 serà el workshop “ Visual data aplicada a la recerca en violència de gènere” amb l’objectiu d’aprendre a utilitzar les dades obertes per analitzar i divulgar visualment reptes socials.

1

Resultat dels Pressupostos Participatius 2017 a Sant Quirze del Vallès

Un total de 991 persones (554 dones i 437 homes) han emès 4.131 vots al projecte dels Pressupostos Participatius de Sant Quirze del Vallès. Aquesta dada indica que el 6,23% del cens ha volgut decidir quines propostes volen incorporar al capítol d’inversions del pressupost municipal de l’any vinent. El termini de votacions va iniciar-se el passat 5 de setembre i va finalitzar el 24 de setembre.

IX NEOBARÒMETRE: PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS 2016. ANÀLISI DE 16 EXPERIÈNCIES LOCALS I GUIA RÀPIDA DE 16 CONSELLS

Acabem de publicar els resultats del IX Neobaròmetre (estudi de producció pròpia de Neòpolis) que enguany analitza 16 experiències de pressupostos participatius dutes a terme l’any 2016 per a diversos ajuntaments catalans.

L’escalda de la participació ciutadana a les agendes polítiques locals es pot considerar  hores d’ara un fet. I en aquest context els pressupostos participatius semblen haver-se erigit en l’instrument estrella. Som davant una moda passatgera o d’un instrument que ha vingut per quedar-se?

Ekratos, nova eina de vot i participació electrònica

Ekratos és una plataforma de participació i vot electrònic pensada per als processos de consulta i decisió col·lectives en ajuntaments i organitzacions. Permet compatibilitzar de manera simultània el vot presencial en urna electrònica i el vot telemàtic des de qualsevol dispositiu electrònic (mòbil, tauleta i ordinador). D’aquesta manera la participació electrònica és accessible a qualsevol persona independentment de la seva destresa amb les noves tecnologies.