Apunts

Nous certificats de l’Open Data School: El valor de informació Visual. #MapaData & #VisualData

Les dades obertes geolocalitzades són les que més generen activitat econòmica. Les dades en un mapa o visualització es transformen en coneixement, ens permeten interpretar i llegir la realitat.

Per això, l’Open Data School comença dos nous certificats. Dues edicions especials de primavera-estiu per aprofundir, treballar i extreure valor a les dades amb visualitzacions i els mapes.

NEOBARÒMETRE 2019 DE NEÒPOLIS: ANÀLISI DE 89 EXPERIÈNCIES DE PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS A CATALUNYA

Us presentem la desena entrega del Neobaròmetre (col·lecció d’estudis propis de Neòpolis), que enguany analitza 89 experiències de pressupostos participatius desenvolupades durant l’any 2017 a municipis catalans.

La recerca analitza de forma exhaustiva la implementació, les característiques, l’evolució, l’impacte i les claus de l’èxit d’una política pública que ha esdevingut l’instrument estrella de la participació ciutadana al món local.

Convocat el concurs "Apps & IoT for citizens 2019" de la Diputació de Barcelona

Amb la voluntat de potenciar la creació d’aplicacions mòbils o de webs adaptades a dispositius mòbils, basades preferentment en dades obertes, la Diputació de Barcelona ha impulsat el premi ‘Apps&IoT for citizens 2019’.

La Diputació de Barcelona al Congrés sobre Govern Obert d'Euskadi

La Diputació de Barcelona va participar activament al recentment celebrat Congrés "Open minded governance for your future" celebrat a l'edifici Tabakalera de San Sebastià (País Basc), amb participació d'unes 200 persones i amb ponents internacionals.

Premi al CIDO de la Diputació de Barcelona pel millor projecte amb tecnologia innovadora

El Centre d'Informació i Documentació Oficials (CIDO) de la Diputació de Barcelona, ha guanyat aquest matí el Premi al millor projecte en tecnologies innovadores dels Premis del Congrés Nacional d'Innovació i Serveis Públics CNIS2019 amb el projecte CIDOBOT, un projecte que permet la classificació telemàtica dels anuncis en butlletins i diaris oficials a través d'intel·ligència artificial.

Formació en Participació Ciutadana

La Secretaria de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya coorganitza, anualment, amb l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC), un itinerari formatiu adreçat al personal tècnic i responsables d’ajuntaments sobre les possibilitats i aspectes clau de la participació ciutadana per al món local dins del model de govern obert.

 Objectius

Nou procés participatiu per a contribuir a les futures actuacions del Govern a Europa

El procés s’engloba dins l’estratègia anomenada #PlaEuropa, que el Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència duu a terme en tres fases. La primera d’aquestes fases ha estat l’elaboració d’un llibre verd on es plasma la visió preliminar del Govern en els grans debats europeus. Ara comença un procés de participació ciutadana al qual us convidem a participar.

Els processos participatius del Govern català

La Generalitat de Catalunya posa a disposició de tots els ciutadans i ciutadanes el seguit de processos participatius oberts a la ciutadania per a la seva implicació.

Són debats estructurats al voltant de polítiques públiques per a incorporar les veus de la ciutadania en les decisions del Govern. El Govern adquireix el compromís d’escoltar-les, incorporar-les quan escaigui i explicar a la ciutadania les decisions preses, enriquides amb aquesta participació.

Constituida la Subcomissió de dades geogràfiques de la Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha constituït la Subcomissió d’Informació Geogràfica INSPIRE, creada recentment, en el marc de la Comissió Operativa de Govern Obert, de desplegament del programa DibaOberta.

L’objectiu d’aquesta subcomissió és unificar esforços per adequar la informació geolocalitzada que generen els diversos departaments de la Diputació al que estableix la directiva europea INSPIRE. La intenció és publicar la informació en uns formats que facilitin una visió homogènia de tot el territori, per tal de facilitar l’aplicació de polítiques mediambientals.

El Govern Obert de la Diputació de Barcelona al Congrés de Govern Obert de Kiev

La passada setmana va tenir lloc a Kiev (Ucraïna), un Congrés sobre Govern Obert adreçat als alcaldes i alcaldesses de les principals ciutats d'Ucraïna. En el marc d'aquest Congrés, la Diputació de Barcelona, a través del seu responsable de Govern Obert, Carles Agustí, va exposar el seu programa DibaOberta, de desplegament del Govern Obert dins de la institució i d'ajuda per a desplegar el seu als 311 municipis de la demarcació.