Guia de visualització de dades per entitats locals (FEMP)

Us presentem la Guia de Visualización de datos para entidades locales que ha publicat la RED FEMP (Red de Entidades Locales por la Transparencia y la Participación Ciudadana de la FEMP -Coordinación: Grupo de Trabajo de Datos Abiertos).

La visualització de dades i les múltiples eines de les que actualment disposem, han anat en progressiu increment. La voluntat d'anànlisi, visualització i comunicació de grans quantitats de dades de forma més comprensible estan contribuint a millorar la comunicació de dades a la ciutadania.

Aquest comunicació de les dades s'ha de fonamentar en els principis de la qualitat, la senzillesa, la inclusió i l'ètica, i utilitzar els recursos gràfics disponibles més adequats d'acord amb la naturalesa de la informació que es vol mostrar i que permeti donar una imatge unificada dels productes que s'elaborin des de diversos departaments d'una mateixa organització. Una comunicació que, en últim terme, ha de facilitar que tothom entengui les dades que es mostren, amb independència de l'experiència que tinguin en la matèria.

Aquesta guia té per objectiu posar a disposició de les entitats locals un document ampli i exhaustiu que recull bones pràctiques impulsades per organismes públics i privats —d'àmbit autonòmic, nacional i internacional— que són referents en aquesta temàtica i que, en molts casos, ja s'han convertit en veritables estàndards en visualització de dades. Així mateix, l'elaboració d'aquest document no ha partit de zero, sinó que pren com a referència la Guia de visualització de dades elaboradora per l'Ajuntament de L’Hospitalet.

Podeu consultar aquesta guia en el següent enllaç.