Oficina de dades obertes de Nova York

Us volem presentar l'Oficina de Dades Obertes de Nova York.

En moltes ciutats, les dades obertes són una política tècnica o una ordre executiva. A la ciutat de Nova York, és la llei. El 7 de març de 2012, l'antic alcalde Bloomberg va signar la Llei Local 11 de 2012, més coneguda com a "Llei de dades obertes", que va modificar el codi administratiu de la ciutat de Nova York per obligar que totes les dades públiques estiguin disponibles en un únic portal web per part de finals de 2018.

Aquestes lleis, que inclouen requisits més estrictes sobre diccionaris de dades i retenció de dades, terminis de resposta per a sol·licituds públiques i una extensió del mandat de dades obertes a perpetuïtat, ajuden a facilitar als novaiorquesos l'accés a les dades de la ciutat en línia i a ancorar les iniciatives de transparència de la ciutat al voltant de Dades obertes.

L'equip de dades obertes de l'Oficina de Tecnologia i Innovació de Nova York (OTI) és responsable de dur a terme aquestes lleis i són també els responsables de gestionar les dades obertes de Nova York.

L'equip treballa amb les agències de la ciutat per identificar i posar les dades disponibles, coordinar les operacions i les millores de la plataforma i promoure l'ús de dades obertes tant al govern com a tota la ciutat de Nova York. Cada agència de la ciutat també té un coordinador de dades obertes, que serveix com a principal punt de contacte per a l'equip de dades obertes i el públic, i treballa per identificar, documentar, estructurar i gestionar els conjunts de dades públiques de l'agència.

En aquesta línia, l'Oficina de Dades Obertes de Nova York acaba de publicar un nou manual "Technical Standards Manual" que entre altres novetats contempla el cicle de vida complet d'un dataset amb apartat de "Dataset Retention and Archiving".

Podeu conèixer més d'aquesta iniciativa a: https://opendata.cityofnewyork.us/overview/

Podeu consultar el manual a: https://opendata.cityofnewyork.us/wp-content/uploads/NYC_OpenData_TechnicalStandardsManual.pdf