Millores en les visualitzacions gràfiques de contractació i convenis del portal de Transparència i Dades Obertes del Consorci AOC

Des del dimecres 22 de novembre, podreu trobar en el portal de transparència del Consorci AOC diferents millores funcionals i correctius (treball realitzat en col·laboració amb la Xarxa de Governs Oberts de Catalunya).

En concret, s'ha desenvolupat i fomentat visualitzacions gràfiques en ítems de contractació o de convenis de col·laboració que potencien el “llenguatge planer” del portal, fent-lo més atractiu i clar per a la ciutadania.
 


Millores de visualització a ítems de contractació  

  • Relació de contractes adjudicats (històrics)
  • Relació de contractes menors (històric)

Ara aquests ítems incorporen una nova gràfica per a visualitzar les dades basades amb la informació existent en el primer cas de la Plataforma de Serveis de Contractació Pública (PSCP), i del Registre Públic de Contractes pels contractes menors. Ambdues gràfiques són interactives i segueixen els nous formats de disseny gràfic de l’AOC.


 


Millores de visualització a ítem de Convenis de col·laboració

  • Convenis de col·laboració i cooperació

Incorpora una nova gràfica per a visualitzar les dades basada, en aquest cas, amb la informació pública disponible del “Registre de convenis de col·laboració i cooperació” del Departament de Presidència.






I com es pot disposar d'aquestes visualitzacions als diferents portals ?

Primer de tot, caldrà verificar que tenim els tres items visibles i que els disposem com a automàtics. 

  • Contractació:

Fins ara aquests dos items eran automàtics amb dades obertes (font automàtica de dades obertes origen PSCP, o RPC). Per tant, els ens que que actualment ja tinguin alguna de les dues taules actuals visibles als dos ítems, ja se'ls hi aplicarà aquesta millora que  inclou tant les dades, com el nou entorn gràfic (pràctic, complert i més senzill de consultar per a la ciutadania). En cas contrari, us recomanem activar els dos items com a automàtics amb dades obertes per disposar d'aquestes millores.

  • Convenis de col.laboració: 

Fins ara aquest item era automàtic amb una redirecció al Registre de Convenis del Departament de Presidència.

Per poder aplicar la nova visualització caldrà doncs, entrar a l’ítem, desactivar la redirecció existent, i activar la visualització de la nova visualització per defecte. 

Aquest item continuarà sent automàtic però ara no redireccionarà sino que mostrarà les noves visualitzacions gràfiques dels convenis de col.laboració i cal fer l'acció que us hem indicat perquè la nova millora s'apliqui.



 

Podeu consultar més informació i el pas a pas al Consorci AOC.

1
1
Categories:
General

1 comentari

Pascual i Torrens, Blanca

Una excel·lent notícia! Gràcies per la feinada