#bigdata

dimarts
21
19:00h
mai 2019

Sessió Informativa del màster en Big Data Management, Technologies and Analytics

Sessió informativa sobre aquest màster on es dóna una visió global d’un ecosistema Big Data i es profunditza en ambdós aspectes: gestió (Big Data Management) i explotació de les dades (Big Data Analytics), tot aportant aplicabilitat i visió de negoci dins d’aquest món.

Per a inscripcions clicar AQUÍ

dimecres
24
09:00h
Octubre 2018

Big Data Congress Barcelona


El Big Data Congress és el congrés de referència sobre Big Data a Catalunya i el punt de trobada entre professionals, proveïdors i empreses que vulguin desenvolupar o estiguin realitzant projectes en l’àmbit Big Data & Data Analytics.

Hashtag oficial: #CoEBigData18

Per més informació i inscripcions clicar Aquí

Catalunya es consolida en el lideratge del sector Big Data a Europa

Catalunya continua sent un dels països capdavanters en l’economia de les dades a Europa. Aquesta és la principal conclusió de l’Enquesta Big Data Catalonia que han publicat el CoE Big Data i el Cluster Digital, amb la col·laboració de l’estratègia SmartCat de la Generalitat de Catalunya.

Segons el document, al país hi ha 113 empreses i entitats als sector de les dades, el doble que el 2016, quan Data Lanscape, una iniciativa de la Comissió Europea, va mapejar el sector a tot el continent.

Com es pot optimitzar el Big Data per gestionar eficaçment la creixent urbanització, la congestió i la complexitat de les ciutats?

Interessant article de Jeff Butler sobre com optimitzar el Big Data per a les ciutats, resumit en 5 grans conceptes: Optimització, integració, anàlisi, predicció, i mobilitat. Per llegir tot l'article o bé aquí sota o cliqueu Aquí

dijous
26
15:30h
Octubre 2017

Big Data Catalonia

Aquesta iniciativa organitzada pel Centre d'Excel·lència de Big Data de Barcelona i Clúster Digital de Catalunya, vol identificar totes les empreses i agents que hi ha en la cadena de valor de l'economia de les dades a Catalunya per crear sinèrgies i promoure el país com un dels principals pols d'activitat del sector a Europa.

És per això que les empreses que participen en aquesta jornada podran enraonar sobre les darreres tendències, identificar l'estat de l'oferta i la demanada i estimular la competitivitat del sector en general. 

Exposició "Immersos en les dades" a Manresa

L'exposició té lloc al Centre Cultural El Casino de Manresa i és una adaptació que Cultura de la Diputació de Barcelona ha elaborat de la mostra “Big Bang Data” del CCCB. L’exposició es podrà visitar fins al 29 d'octubre.

El programa d’activitats inclou visites organitzades per a escolars, famílies i gent gran, així com un taller sobre privadesa i protecció de dades a Internet i la conferència “Què és el Big Data?”.

dimecres
25
09:00h
Octubre 2017

Big Data Congress Barcelona

El congrés tornarà a ser el punt de trobada entre professionals, proveïdors i empreses que vulguin desenvolupar o estiguin realitzant projectes en l’àmbit Big Data & Data Analytics, extraient valor de les dades. Un espai per explicar què s’està fent a Barcelona i Catalunya en l’àmbit de Big Data i què s’està fent a la resta del món.

El congrés vol combinar experiències del centre i dels seus col·laboradors, amb ponències d’experts i referents nacionals i internacionals.

La Generalitat utilitza per primer cop eines i estratègies big data per millorar la qualitat i l'eficiència del servei telefònic 012 d'atenció ciutadana

La Generalitat de Catalunya en col·laboració amb Eurecat, el principal Centre Tecnològic de Catalunya i l’empresa Atento han posat en marxa un projecte pioner d’utilització d’estratègies big data en l’àmbit de l’atenció ciutadana amb l’objectiu de poder obtenir informació que permeti incrementar la qualitat i l’eficiència del servei d’atenció telefònica 012. 

Resum de la Jornada Big Data al sector Públic

El passat dimarts 18 d'abril Barcelona va acollir una important jornada sobre el Big Data al sector públic organitzada per ESADE i Iniciativa Barcelona Open Data , node del prestigiós Open Data Institute de Londres a Barcelona i Catalunya.

Three signs Barcelona is becoming a major international hub for Big Data and Data Science and Analytics

Article de Erwan Guillotel sobre les possibilitats de Barcelona com a hub en Big Data i anàlisi de dades:

A few months ago, I have taken a radical professional U-turn to dive into this new exciting thing called Data Science. And I am glad having done so as I think I am at the right time in the right place. Indeed, here are three signs that I believe show Barcelona is becoming one of the hottest spots in the world for data lovers.