#opendata

dimecres
15
16:00h
mai 2019

UOC Data Day

UOC Data Day (D2), Barcelona

UOC Data Day és un esdeveniment gratuït enfocat a totes aquelles persones que vulguin aprendre sobre les noves tecnologies relacionades amb les dades de la mà d'acadèmics i professionals apassionats per compartir coneixements amb la comunitat. 

dijous
21
09:00h
Març 2019

2a sessió de Cafè amb Dades

El proper dia 21 tindrà lloc la 2a sessió de Cafè amb Dades, amb el títol "Dades obertes per una societat informada" i organitzada per la Generalitat de Catalunya. La sessió permetrà per una banda conèixer de primera mà l'estratègia de dades obertes de la Generalitat de Catalunya i oferirà tres exemples de gran impacte: les dades sobre els alts càrrecs, veure com evoluciona la qualitat de l'aire, i conèixer de prop el fenòmen de #Cuéntalo que ha permès consolidar, en menys d'un any, la necessita d'un canvi real en contra de la violència sexista.

dimecres
24
09:00h
Octubre 2018

Big Data Congress Barcelona


El Big Data Congress és el congrés de referència sobre Big Data a Catalunya i el punt de trobada entre professionals, proveïdors i empreses que vulguin desenvolupar o estiguin realitzant projectes en l’àmbit Big Data & Data Analytics.

Hashtag oficial: #CoEBigData18

Per més informació i inscripcions clicar Aquí

dimecres
26
18:30h
Setembre 2018

Drinks and Data

El proper 26 de setembre a les 18:30 a la Fàbrica Lehman nou Drink&Data per mostrar exemples d’utilització de les dades obertes per les organitzacions i on presentarem la proposta acadèmica del nou curs de l’ Open Data School Barcelona d’Iniciativa Barcelona Open Data.

Reunirem a diferentes persones que ens explicaran la seva experiència com a professionals de les dades.

Intervendran:

dissabte
03
10:00h
Març 2018

Open Data Day

El proper 3 de març és el dia de lea dades obertes al món, per aquest motiu s'organitzen diversos actes a tot el planeta i entre ells Iniciativa Barcelona Open Data i Ideograma us conviden al proper Open Data Day que celebraran el 3 de Març a la Fàbrica Lehmann (Barcelona).

dimarts
06
18:00h
Març 2018

Taula rodona Dades obertes per a una ciutadania activa

El proper dimarts 6 de març, la Secretaria de Transparència i Govern Obert del Govern de la Generalitat de Catalunya us convida a la taula rodona «Dades obertes per a una ciutadania activa», en el marc del Dia de les Dades Obertes, que enguany se celebra el dia 3 de març a tot el món.

S'oferiran alguns exemples de com l’obertura de dades permet enfortir l’opinió pública i millorar l’eficiència de l’Administració; afavorir la col·laboració entre institucions i ciutadans, i obrir nous serveis socials que beneficiïn a la societat.

dijous
14
09:00h
Desembre 2017

XVI Fòrum TIG - SIG sobre Open Geo Data

El proper 14 de desembre i organitzat per l'Associació Catalana de Tecnologies de la Informació Geoespacial (ACTIG) se celebra la XVI edició del Fòrum TIG SIG, sota el títol DATA OBLIGADA, a l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, al Parc de Montjuic de Barcelona.

Article sobre els avenços de l'Open Data als països de la Unió Europea

Article de Michele Moore

LATEST EU STUDY SHOWS EU COUNTRIES ARE RACING TO THE TOP WITH OPEN DATA TO DRIVE DIGITAL INNOVATION

dijous
30
09:00h
Novembre 2017

Jornada "Dades obertes sobre patrimoni natural: com les podem oferir i aprofitar, els municipis?"

Jornada "Dades obertes sobre patrimoni natural: com les podem oferir i aprofitar, els municipis?"

Dades obertes són aquelles que l'administració pública posa a disposició de la societat en formats fàcils de manipular i actualitzades per tal que qualsevol ciutadà o empresa pugui analitzar, reutilitzar i redistribuir-les, generant nous serveis. Això permet una administració pública més transparent alhora que aquestes dades generen valor econòmic a través de la gestió intel·ligent dels recursos.

dijous
26
15:30h
Octubre 2017

Big Data Catalonia

Aquesta iniciativa organitzada pel Centre d'Excel·lència de Big Data de Barcelona i Clúster Digital de Catalunya, vol identificar totes les empreses i agents que hi ha en la cadena de valor de l'economia de les dades a Catalunya per crear sinèrgies i promoure el país com un dels principals pols d'activitat del sector a Europa.

És per això que les empreses que participen en aquesta jornada podran enraonar sobre les darreres tendències, identificar l'estat de l'oferta i la demanada i estimular la competitivitat del sector en general.