La Diputació de Barcelona renova el Segell Infoparticipa a la Qualitat i Transparència de la Comunicació Pública

La UAB ha atorgat a la Diputació de Barcelona el Segell Infoparticipa 2019, que reconeix les bones pràctiques als webs de les administracions públiques locals de Catalunya. La Diputació ha obtingut el Segell assolint la puntuació del 100% d’indicadors positius.

Entre els aspectes analitzats hi ha el nivell de transparència en la visualització de les retribucions dels càrrecs electes, els de confiança i el personal directiu; així com els seus currículums. També l’explicació detallada de les competències dels òrgans de govern de la institució.

Pel diputat d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial, Josep Arimany, «obtenir el 100% en la valoració del segell infoparticipa és un reconeixement a l’esforç que fem com a institució per donar una comunicació i informació de qualitat», ja que «no n’hi ha prou amb donar accés a la informació, sinó que aquesta informació ha d’estar en formats clars i comunicatius».

A més, afegeix que la transparència «és imprescindible per assolir una societat on les ciutadanes i els ciutadans s’impliquin molt més en els afers públics; perquè no n’hi ha prou amb ser espectadors, és l’hora de ser actors i participar directament en la governança».

El Mapa InfoParticipa és una eina impulsada l'any 2012 amb l’objectiu de fomentar la transparència i la qualitat de la informació de les administracions locals. Un any més tard es va plantejar l’atorgament del Segell Infoparticipa i, per aquest motiu, es va crear el Consell Certificador.

1
1
Categories:
Transparència