La comunitat de dades obertes creix al voltant del #CafèambDades

La comunitat de reutilitzadors i altres perfils professionals que treballen a partir de dades obertes creix constantment a l'Administració catalana, a mesura que s'aprofundeix en les seves aplicacions a diferents àmbits. Les sessions #Cafèamb Dades, que en fomenten el coneixement i l’ús, mostren la potencialitat de creixement d'aquest nou sector que ja s'anomena la quarta revolució industrial.

La Direcció General de Transparència i Dades Obertes del Govern català va organitzar, el passat dia 20 de juny, la 3a edició de #CafèambDades, que es va dedicar a l'aplicació pràctica de les dades obertes en la gestió dels serveis socials. Amb gran èxit d'assistència, la Secretaria de Transparència i Govern Obert fa un balanç molt positiu d'aquestes trobades pel que fa a l'evolució, en el si de les administracions catalanes, d'un dels pilars més importants del govern obert, l'obertura de dades. 

#CafèambDades és una sèrie de sessions divulgatives, en format de píndola de 2 hores, amb què es fomenta el coneixement i l’ús de les dades obertes al personal de les administracions públiques catalanes, a la societat i al món empresarial i social. Tal com indica Núria Espuny, Directora General de Transparència i Dades Obertes, #CafèambDades es consolida com un referent d' intercanvi d'avenços en matèria de dades obertes per a les administracions catalanes i fa créixer la comunitat de reutilitzadors de dades. 

La primera sessió de la sèrie #CafèambDades va fer una aproximació a les visualitzacions dinàmiques, una de les utilitats destacades de l'ús de dades obertes, mentre que la segona sessió va incidir en la capacitat que ofereixen les dades de construir una societat ben informada. 

Les sessions, que es convoquen cada tres mesos, han comptat amb la participació de ponents de gran experiència en l'ús i aplicació de les dades obertes en diferents àmbits professionals. Així, hi han participat alts càrrecs i tècnics de l'administració que ja utilitzen les dades obertes de manera habitual en les seves tasques, però també persones expertes com ara la periodista Karma Peiró, que va explicar el projecte #Cuéntalo, o Eli Vivas, co-fundadora d’StorydataBcn i Verificat, que va explicar com transformar un conjunt de dades, pròpies o externes, en un relat comunicatiu.

Per a més informació sobre Cafè amb dades cliqueu AQUÍ