Premis Impacte Open Data

Des d’Iniciativa Barcelona Open Data s'inicia l’acció col·laborativa “Impacte Open Data”. Es vol recollir, visibilitzar, difondre i premiar projectes d’impacte ciutadà, social o econòmic basats en dades obertes.

Es cerquen projectes que mostrin l’impacte del Open Data per tal de transformar la nostra societat. Els projectes seleccionats pel jurat hauran de complir els criteris següents:  

•Col·lectius impactats

•Canvi ocasionat

•Eficiencia en l’ús dels mitjans destinats al projecte

•Sostenibilitat de la iniciativa

•Tecnologies (obertes) utilitzades

Com presentar un projecte?

1. Omple el formulari de participació: volem donar-te l’oportunitat d’explicar-nos el teu projecte. Accedeix al formulari fins al 26 d’octubre: formulari Impacte Open Data. 

2. Espera la validació del jurat: el grup de professionals de dades que constituirà el jurat decidirà en un termini màxim de 7 dies laborals si el teu projecte compleix els criteris.

La data final per presentar el projecte és divendres 26 d’octubre. Els millors projectes entraran en el trofeu Open Data i seran galardonats amb premis molt especials i mòduls de formació Open Data. No ho dubtis i envia’ns un projecte. 

Cóm interactuar amb el Open Data Impacte?

1. Consulta el teu projecte online: la validació del jurat et permetrà que el teu projecte formi part del web Impacte Open Data, un espai específic on creem continguts digitals per a il.lustrar i fer conèixer els projectes.

2. Vine  a conèixer els projectes reconeguts: si el teu projecte resulta seleccionat, presentaràs el teu projecte durant l’acte del 6 de novembre. Serà destacat al web Impacte Open Data.

El  web Impacte Open Data serà un nou recurs perquè tothom pugui consultar i utilitzar el material per a divulgar i fer conèixer l’Open Data.