A través del programa #DibaOberta la Diputació de Barcelona treballa per mantenir la màxima confiança entre la ciutadania i les institucions públiques de la demarcació

A través del programa #DibaOberta, la Diputació de Barcelona continua reforçant el suport que dona als governs locals en l’àmbit del Govern Obert. Aquesta aposta té la voluntat d’unificar els tres àmbits pels quals se sosté el projecte: transparència, dades obertes i participació ciutadana.

Amb l’objectiu de valorar la situació dels nostres municipis en aquesta qüestió, el progrés de cada municipi i la seva trajectòria en la mesura de les seves voluntats i possibilitats, la Diputació de Barcelona ha impulsat tot un conjunt d’enquestes, de periodicitat anual, per analitzar l’acompliment d’una sèrie d’indicadors de la matèria.

De la primera enquesta se’n desprèn que la pràctica totalitat de municipis de més de 5.000 habitants que han contestat l’enquesta disposen d’arxiu municipal i comarcal i duen a terme una actualització regular de les dades del portal de transparència.

D’altra banda, la majoria d’aquests ajuntaments també ha portat a terme algun procés participatiu en els darrers 12 mesos, ha definit el responsable polític de govern obert, disposa d’un protocol d’accés a la informació pública, i compta amb un portal de dades obertes que disposa d’informació de pressupost i contractació en formats oberts o bé, té un portal específic de pressupost obert.

Per fer extensible l’aposta pel Govern Obert a la demarcació, el projecte #DibaOberta va acompanyat de 19 programes i iniciatives, com el portal d’Open Data, el pressupost obert, programes de formació interna, assessorament en transparència als municipis i la implementació de plataformes de participació, on destaca el nou programa de participació interna dels treballadors de la Diputació, que en breu es posarà en funcionament.