Jornada sobre pressupostos participatius organitzada per la Diputació de Barcelona

El diputat d’Igualtat i Ciutadania, Antoni Garcia, ha inaugurat aquest dimecres la jornada ‘Els pressupostos participatius al món local’ on ha destacat que «els pressupostos participatius impliquen la ciutadania en dos àmbits diferents: la reflexió de necessitats, identificació de demandes i priorització dels pressupostos». Garcia també ha afirmat que apostar pels pressupostos participatius és una aposta «per uns municipis més democràtics i, una ciutadania més activa i conscient de l’ús dels recursos públics».

La jornada s'ha celebrat a l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona i ha servit per posar èmfasi en la importància d’impulsar els pressupostos participatius, així com quina metodologia s’ha de dur a terme i qui hi ha de participar, on s'han presentat les experiències de Cascais, Palma de Mallorca, París, Pavia i Sant Cugat i s'ha comptat amb ponències i aportacions d'expertes d'àmbit mundial en la matèria com Yves Sintomer, Gianluca Sgueo o Ernesto Ganuza. L'aposta pels pressupostos participatius s’engloba dins Govern Obert de la Diputació de Barcelona en el marc del Pla d’Actuació de Mandat 2016-2019.