Vídeos de presentació dels projectes de visualització de dades de la #IdeatóDadesObertes

Aquí podeu consultar els vídeos de presentació dels projectes de visualització de dades de la #IdeatóDadesObertes organitzada per la Secretaria de Transparència i Govern Obert del Govern de Catalunya.

La #IdeatóDadesObertes és una iniciativa celebrada els passats dies 7 i 8 de juliol, ha permès idear eines digitals per a millorar la visualització de les dades de contractació pública. S’hi van idear i presentar sis projectes a partir de dades obertes, elaborats per una combinació de perfils professionals diversos, amb un treball en equip enriquidor i una qualitat molt alta. Dues propostes van ser escollides com a guanyadores:

Open Frau (pdf), distingida amb el primer premi, és una proposta que pretén ajudar a prevenir, detectar i denunciar les males pràctiques en contractació, basant-se en les dades obertes i el coneixement de la ciutadania. La maqueta es basa en l’ús d’uns algoritmes de detecció de patrons de risc en la contractació, aplicats al tractament massiu i dinàmic de les dades. D’aquesta manera, el sistema detecta automàticament els expedients de contractació on existeix més risc, i alerta als tècnics responsables perquè investiguin el cas. El projecte va ser ideat per Aleix Sanchís, Quim de la Cruz, Roger Pujolar, Mario Muñoz, Esther Viñeta i Roger Folguera.

La segona proposta premiada, Contracktació (pdf), projecta un sistema que ajuda els responsables del contracte a fer-ne el seguiment de l’execució. El projecte preveu la participació ciutadana en la valoració del grau de qualitat i compliment dels contractes, i canalitza aquesta informació cap al tècnic responsable. El segon projecte millor valorat va ser ideat per l’equip compost per Mònica Moya, Mercè Farré, Josep Romero i Marc Celeiro