Jornada "Think Outside The Box", la constatació de la necessitat d'adaptar-se i canviar

Ahir va tenir lloc a Reus la innovadora Jornada sota el títol "Think Outside the Box. Del diàleg a la credibilitat", impulsada i organitzada pel Gabinet Ceres, i en la qual es volíen fomentar i compartir el diàleg i experiències entre administració pública, ciutadans i empresa privada.

La Jornada, inaugurada per l'Alcalde de Reus Carles Pellicer, va comptar amb dues ponències inicials, una del Responsable de Govern Obert de la Diputació de Barcelona Carles Agustí qui va parlar sobre "Diàleg i simbiosi entre ciutadans, administració i empreses", defensant l'existència d'un terreny de joc compartit per les tres parts, i un altra de l'Inspector dels Bombers de la Generalitat Marc Castellnou, sobre les “Lliçons des dels incendis: socialització del lideratge”, on es va detallar el procés de decisió basat en dades que els bombers han de prendre en molt poc marge de temps per atacar i apagar els incendis, on lideratge i dades tenen un especial pes.

Tot seguit es van exposar diverses experiències de diàleg entre ciutadans, empreses i administració i més tard els assistents van treballar en grup repartits en diferents taules de debat i conclusions, posteriorment presentades i resumides pels organitzadors de l'acte.

Finalment, el Subdirector del Consorci AOC (Administració Oberta de Catalunya), Miquel Estapé, va tancar l'acte amb un missatge de demanda d'adaptació i canvi a les empreses i administracions públiques del país.

Les conclusions de la jornada van ser la constatació d'un canvi profund en la societat, la necessitat de que el sector públic en tota la seva extensió s'hi adapti, l'existència d'un espai de col·laboració entre públic, privat i ciutadans, i la viabilitat d'implantar fórmules públiques per a la millora de la gestió privada i a la inversa, per tant la validació d'un més gran intercanvi d'experiències i col·laboració entre públic i privat.

Per seguir les conclusions de la jornada i videos i resums que s'hi aniran penjant podeu accedir clicant Aquí