Exposició "Immersos en les dades" a Manresa

L'exposició té lloc al Centre Cultural El Casino de Manresa i és una adaptació que Cultura de la Diputació de Barcelona ha elaborat de la mostra “Big Bang Data” del CCCB. L’exposició es podrà visitar fins al 29 d'octubre.

El programa d’activitats inclou visites organitzades per a escolars, famílies i gent gran, així com un taller sobre privadesa i protecció de dades a Internet i la conferència “Què és el Big Data?”.

Comissariada per Olga Subirós i José Luis de Vicente, "Immersos en les Dades" se centra en les grans transformacions culturals de l'era digital. L’exposició explora l’emergència de la base de dades com a marc de pensament cultural i polític i els efectes de la dadificació del món, un procés tan determinant al segle XXI com ho va ser l’electrificació al segle XIX.

Mentre que al llarg dels últims quinze anys el cost d’emmagatzemar informació digital ha disminuït enormement, el nombre de dispositius que capten, produeixen i transmeten dades s’ha multiplicat de manera exponencial. Les dades generades per xarxes de sensors en infraestructures i en tecnologies industrials, i també pels ciutadans a les xarxes socials, els telèfons mòbils, les transaccions amb targeta de crèdit i els dispositius GPS, apareixen com una oportunitat i una eina clau.

Darrere de l’explosió de dades hi ha noves maneres de resoldre problemes i plantejar preguntes que ja estan canviant la forma de practicar la ciència, de generar valor en l’economia i d’organitzar la política i la societat.