Darrers dies per presentar sol·licitud als ajuts a la recerca en qualitat democràtica de la Generalitat de Catalunya

El Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència impulsa la convocatòria DEMOC d'ajuts a treballs en qualitat democràtica per tal d’impulsar la recerca en matèria de participació ciutadana i qualitat democràtica, i contribuir a la millora del sistema democràtic.

L'objecte de la convocatòria és atorgar ajuts a les universitats que formen part del sistema universitari català i les entitats públiques o privades de Catalunya sense finalitat de lucre que tinguin la recerca com una de les seves activitats principals, per a la realització de projectes de recerca originals i inèdits en matèria de qualitat democràtica que permetin obtenir resultats científics i propostes d'intervenció aplicables en aquest àmbit.

Els treballs de recerca han de versar sobre algun dels següents temes:

- Els reptes de la participació en línia: anàlisi de diferents eines i experiències de participació en línia per detectar quins elements fan que siguin més o menys utilitzades per la ciutadania.


- La incorporació de les iniciatives socials als espais de presa de decisió: anàlisi dels elements que dificulten o faciliten la inclusió d'iniciatives socials a les agendes dels governs, tant des de la perspectiva de les administracions com de les mateixes iniciatives.


- La participació interna de les organitzacions sense afany de lucre: anàlisi d'entitats i plataformes que han aconseguit dinamitzar la seva participació interna i mobilitzar més agents de la societat civil.


- La innovació democràtica al món local: anàlisi d'experiències reeixides de participació ciutadana al món local, tant en el disseny com en la gestió de polítiques, serveis, espais o equipaments públics.

Per a més informació i per a realitzar la vostra sol·licitud clicar Aquí