Jornada sobre Pressupostos participatius al món local

dimecres
21
09:00h
Febrer 2018
Data de finalització: dimecres, 21/02/2018 - 14:30

La Jornada “Els pressupostos participatius al món local“ , organitzada per l'àrea de participació ciutadana de la Diputació de Barcelona, és un espai d’intercanvi d’experiències i d’aprenentatge col·laboratiu entre municipis de diferents països, amb experiència en l’impuls dels pressupostos participatius. A la jornada hi participaran persones expertes de diverses universitats i de la Unió Europea que aportaran el seu coneixement des d’una perspectiva més acadèmica.

A qui va dirigida: Càrrecs electes, personal tècnic municipal i altres persones interessades en aquest tipus de projectes.

Dia i hora: 21 de febrer de 2018, de 9:00h a 14:30

Lloc: Pati Manning (Sala Auditori), C/ Montalegre, 7 Barcelona

Programa

9:00h – Benvinguda i presentació institucional a càrrec de Antoni Garcia i Acero, diputat delegat d’Igualtat i Ciutadania

9:10h – Conferència inaugural “Pressupostos participatius, per què?“, a càrrec de Yves Sintomer, professor de Ciències Polítiques a la Universitat de París

10:00h – Ponència “Els pressupostos participatius, una aproximació des d’Europa“, a càrrec de Gianluca Sgueo, analista polític al Parlament Europeu

11:00h – Pausa-cafè

11:30h – Taula d’experiències 1 “Online /Offline, com combinem metodologies?“. Modera Rosa Borge, professora agregada de Ciències Polítiques i de l’Administració de l’UOC . Es presentaran les experiències de:

Cascais, a càrrec de Marta Osório, responsable de l’equip tècnic dels pressupostos participatius del municipi de Cascais (Portugal)
Palma de Mallorca, a càrrec de Joaquín de Maria Arbeola, director general de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Palma de Mallorca (Illes Balears)
París,  a càrrec de Anne-Sophie Casteigt, cap de gabinet de Pauline Véron, alcaldessa adjunta de Paris i encarregada de la participació ciutadana de Paris (França)

13:00h – Taula d’experiències 2 “Qui participa? El repte de la inclusió en els pressupostos participatius“. Modera Ernesto Ganuza, científic titular del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC). Es presentaran les experiències de:

Pavia, a càrrec de Stefano Stortone, Responsable de la plataforma i de la participació online dels pressupostos participatius del municipi de Pavia (Itàlia)
A Coruña, a càrrec de Claudia Delso, Regidora de participació de A Coruña (Galícia)
Sant Cugat, a càrrec de Marina Casals, Sots Directora de Participació Ciutadana i Acció als Barris Sant Cugat

14:30h – Cloenda de la jornada

Inscripcions: Cal emplenar el formulari de preinscripció