#Pressupostosparticipatius

La Diputació de Barcelona aposta pels pressupostos participatius

Els pressupostos participatius permeten la participació directa de la ciutadania en l’elaboració dels pressupostos públics i són una important eina pedagògica per a que els ciutadans i ciutadanes entenguin i participin en els pressupostos i la inversió al seu municipi. Des de la Diputació de Barcelona donem impuls als pressupostos participatius i el Servei de Convivència, Diversitat i Participació Ciutadana ha elaborat aquest vídeo instructiu i explicatiu sobre aquesta pràctica:

See video
See video

Jornada sobre pressupostos participatius organitzada per la Diputació de Barcelona

El diputat d’Igualtat i Ciutadania, Antoni Garcia, ha inaugurat aquest dimecres la jornada ‘Els pressupostos participatius al món local’ on ha destacat que «els pressupostos participatius impliquen la ciutadania en dos àmbits diferents: la reflexió de necessitats, identificació de demandes i priorització dels pressupostos». Garcia també ha afirmat que apostar pels pressupostos participatius és una aposta «per uns municipis més democràtics i, una ciutadania més activa i conscient de l’ús dels recursos públics».

dimecres
21
09:00h
Febrer 2018

Jornada sobre Pressupostos participatius al món local

La Jornada “Els pressupostos participatius al món local“ , organitzada per l'àrea de participació ciutadana de la Diputació de Barcelona, és un espai d’intercanvi d’experiències i d’aprenentatge col·laboratiu entre municipis de diferents països, amb experiència en l’impuls dels pressupostos participatius. A la jornada hi participaran persones expertes de diverses universitats i de la Unió Europea que aportaran el seu coneixement des d’una perspectiva més acadèmica.

La Diputació de Barcelona donarà suport als pressupostos participatius d'Esplugues de Llobregat

La Diputació de Barcelona dona suport a Esplugues de Llobregat en el procés de pressupost participatiu 2018

La Diputació de Barcelona impulsa els pressupostos participatius

El Grup de Treball sobre els pressupostos participatius al món local, impulsat per la Diputació, ja ha començat les sessions adreçades als municipis. L'objectiu és fomentar l'intercavi d'experiències amb la finalitat d'editar una Guia metodològica per acompanyar els ajuntaments que vulguin promoure experiències d'aquesta mena. La propera sessió està prevista per al 15 de març.

IX NEOBARÒMETRE: PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS 2016. ANÀLISI DE 16 EXPERIÈNCIES LOCALS I GUIA RÀPIDA DE 16 CONSELLS

Acabem de publicar els resultats del IX Neobaròmetre (estudi de producció pròpia de Neòpolis) que enguany analitza 16 experiències de pressupostos participatius dutes a terme l’any 2016 per a diversos ajuntaments catalans.

L’escalda de la participació ciutadana a les agendes polítiques locals es pot considerar  hores d’ara un fet. I en aquest context els pressupostos participatius semblen haver-se erigit en l’instrument estrella. Som davant una moda passatgera o d’un instrument que ha vingut per quedar-se?