#jornada

dimecres
03
09:00h
Abril 2019

Jornada SITMUN de la Diputació de Barcelona

L'Oficina Tècnica de Cartografia i SIG Local de la Diputació de Barcelona organitza la Jornada SITMUN, en un context de constant increment de la informació geolocalitzada d'àmbit local i d'obligació legal de publicar les dades geogràfiques en formats estàndards internacionals que permeten la seva reutilització.

En aquest marc la jornada es configura amb els següents objectius:

divendres
25
09:45h
Gener 2019

Jornada sobre retiment de comptes organitzada per la Federació de Municipis de Catalunya (FMC)

Més enllà de la transparència, estratègia i política de retiment de comptes

Crònica de la jornada "Mis Datos, Tus Datos, Nuestros Datos"

El pasado 14 de febrero se celebró la I jornada “Mis Datos, Tus Datos Nuestros Datos” en el Auditorio de MediaLab Prado (Madrid) que supuso un recorrido 360 grados respecto al uso de los datos y  las oportunidades de estos.

La Jornada, organizada por Iniciativa Open Data, ha sido inaugurada por sus cofundadores Alberto Abella y Lourdes Muñoz. Contó con el patrocinio de Google, la Secretaria de Contenidos de la Información del Ministerio de Energía, Turismo y Agenda Digital y la Red de Entidades Locales por la transparencia y la participación Ciudadana,

Jornada sobre pressupostos participatius organitzada per la Diputació de Barcelona

El diputat d’Igualtat i Ciutadania, Antoni Garcia, ha inaugurat aquest dimecres la jornada ‘Els pressupostos participatius al món local’ on ha destacat que «els pressupostos participatius impliquen la ciutadania en dos àmbits diferents: la reflexió de necessitats, identificació de demandes i priorització dels pressupostos». Garcia també ha afirmat que apostar pels pressupostos participatius és una aposta «per uns municipis més democràtics i, una ciutadania més activa i conscient de l’ús dels recursos públics».

Jornada sobre dades obertes i patrimoni natural

El passat dijous 30 de novembre va tenir lloc al Castell de Montesquiu la Jornada tècnica "Dades obertes sobre patrimoni natural: com les podem oferir i aprofitar, els municipis?", amb l'objectiu de posar en valor els beneficis que genera oferir dades obertes per als propis ajuntaments i veure, alhora, com els consistoris poden aprofitar les dades obertes sobre patrimoni natural per a una millor gestió del te

dijous
30
09:00h
Novembre 2017

Jornada "Dades obertes sobre patrimoni natural: com les podem oferir i aprofitar, els municipis?"

Jornada "Dades obertes sobre patrimoni natural: com les podem oferir i aprofitar, els municipis?"

Dades obertes són aquelles que l'administració pública posa a disposició de la societat en formats fàcils de manipular i actualitzades per tal que qualsevol ciutadà o empresa pugui analitzar, reutilitzar i redistribuir-les, generant nous serveis. Això permet una administració pública més transparent alhora que aquestes dades generen valor econòmic a través de la gestió intel·ligent dels recursos.

Jornada "Think Outside The Box", la constatació de la necessitat d'adaptar-se i canviar

Ahir va tenir lloc a Reus la innovadora Jornada sota el títol "Think Outside the Box. Del diàleg a la credibilitat", impulsada i organitzada pel Gabinet Ceres, i en la qual es volíen fomentar i compartir el diàleg i experiències entre administració pública, ciutadans i empresa privada.

dimarts
21
09:00h
Novembre 2017

Jornada "Think outside the box", del diàleg a la credibilitat

És possible el diàleg públic - privat per millorar la gestió i eficàcia retroalimentant-se l'un a l'atre? És possible aplicar al món privat les bones pràctiques i experiències del sector públic? És possible aplicar al sector públic les bones pràctiques, mètodes i experiències del món privat? Te sentit que les empreses dialoguin amb els ciutadans?.

dimarts
11
18:30h
Juliol 2017

Setmana Open Data d'Estiu

Iniciativa Open Data Barcelona i l’OpenDataLab Cornellà organitzen la primera Setmana #OpenData d’estiu, una sèrie d’activitats per aproximar que són les dades obertes a la ciutadania i a les empreses. Els propers 11, 12 i 13 de juliol.

Així doncs, se celebrarà el dimarts 11 de juliol un Workshop “Crear projectes basats en dades obertes”, una de les activitats periòdiques i gratuïtes de l’Escola Ciutadana OPEN DATA LAB.

dimarts
27
09:00h
Juny 2017

Jornades de democràcia directa de l'Ajuntament de Barcelona

Els propers dies 27 i 28 de juny tindran lloc a Barcelona les “Jornades sobre Democràcia Directa” que organitza l’Ajuntament de Barcelona a la Sala Polivalent d’El Born CCM. Així, durant aquests dos dies es reuniran a Barcelona experts tant a nivell nacional com internacional per debatre i reflexionar sobre aquesta vessant de la democràcia.