#dibaoberta

Crònica de la presentació de #DibaOberta a l'Smart City Congress de Barcelona

Crònica - resum de la presentació de DibaOberta, el projecte de Govern Obert de la Diputació de Barcelona, al recent celebrat Smart City Congress de Barcelona

See video
See video

Noves dades de medi ambient al portal de dades obertes

La Diputació de Barcelona ha publicat, al portal de dades obertes, sis conjunts de dades nous relacionats amb el medi ambient: les accions de mitigació mediambiental dels municipis, els consums energètics d’equipaments municipals, el perfil del compromís ambiental dels membres de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, equipaments dedicats a l’educació ambiental en sistemes aquàtics, els continguts de la revista Sostenible i l’agenda d’activitats d’aquest portal d’informació mediambiental. 

DibaOberta a l'Stand de la Diputació de Barcelona a l'Smart City Congress

El Govern Obert de la Diputació de Barcelona tindrà un paper destacat a l'stand que la institució tindrá a l'Smart City Congress de Barcelona que tindrà lloc del 13 al 15 de novembre a la Fira de Barcelona.

Les dades d’activitats i establiments municipals, obertes i reutilitzables

La Diputació de Barcelona ha incorporat al portal de dades obertes, de forma oberta i reutilitzable, el cens d’activitats i establiments. De moment, estan disponibles al portal de dades obertes les dades d’aquells municipis usuaris de l’aplicació informàtica GIA (Gestió d’Informació d’Activitats) i que han autoritzat expressament la seva difusió.

La Diputació de Barcelona aposta pels pressupostos participatius

Els pressupostos participatius permeten la participació directa de la ciutadania en l’elaboració dels pressupostos públics i són una important eina pedagògica per a que els ciutadans i ciutadanes entenguin i participin en els pressupostos i la inversió al seu municipi. Des de la Diputació de Barcelona donem impuls als pressupostos participatius i el Servei de Convivència, Diversitat i Participació Ciutadana ha elaborat aquest vídeo instructiu i explicatiu sobre aquesta pràctica:

See video
See video

DibaOberta present a congressos internacionals

L’experiència del projecte #DibaOberta, impulsat per la Diputació de Barcelona, ha estat presentant al Cities Brasil i al 5th Arab Future Cities Summit. Aquest programa té com a objectiu el desplegament del Govern Obert a la corporació i, alhora, oferir ajuda als 311 municipis de la demarcació. 

El Congrés Cities Brasil, celebrat a la ciutat brasilera d’Uberlandia, ha reunit 500 experts de tot el món i els representants de les ciutats més importants del Brasil per parlar del futur de les ciutats i les metròpolis intel·ligents, en el marc de les Smart Cities.

A través del programa #DibaOberta la Diputació de Barcelona treballa per mantenir la màxima confiança entre la ciutadania i les institucions públiques de la demarcació

A través del programa #DibaOberta, la Diputació de Barcelona continua reforçant el suport que dona als governs locals en l’àmbit del Govern Obert. Aquesta aposta té la voluntat d’unificar els tres àmbits pels quals se sosté el projecte: transparència, dades obertes i participació ciutadana.

Ja pots consultar on line tot l'arxiu de la Diputació de Barcelona des de l'any 1.823

Ja podeu consultar l'Arxiu General de la Diputació de Barcelona amb documents des de l'any 1.823:

- Cercador de documents en imatge

- Biblioteca de la Diputació de Barcelona

- Mancomunitat de Catalunya

Tot clicant Aquí

Visita el Portal de Transparència de la Diputació de Barcelona

Visita el Portal de Transparència de la Diputació de Barcelona, reconegut amb la distinció Infoparticipa amb el 96% de compliment.