#dibaoberta

Vídeo actualitzat del projecte #DibaOberta de desplegament del Govern Obert a la Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha actualitzat el vídeo explicatiu de l'aposta de la institució per les polítiques de Govern Obert a través del projecte #DibaOberta, que te com a doble objectiu el desplegament d'un projecte de govern obert a la institució i ajudar els 311 municipis de la demarcació a desplegar el seu.

See video
See video

Nou procés participatiu intern a la Diputació de Barcelona

Un dels programes del projecte de desplegament del Govern Obert a la Diputació de Barcelona (DibaOberta), és el de la participació interna.

dimecres
03
09:00h
Abril 2019

Jornada SITMUN de la Diputació de Barcelona

L'Oficina Tècnica de Cartografia i SIG Local de la Diputació de Barcelona organitza la Jornada SITMUN, en un context de constant increment de la informació geolocalitzada d'àmbit local i d'obligació legal de publicar les dades geogràfiques en formats estàndards internacionals que permeten la seva reutilització.

En aquest marc la jornada es configura amb els següents objectius:

Constituida la Subcomissió de dades geogràfiques de la Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha constituït la Subcomissió d’Informació Geogràfica INSPIRE, creada recentment, en el marc de la Comissió Operativa de Govern Obert, de desplegament del programa DibaOberta.

L’objectiu d’aquesta subcomissió és unificar esforços per adequar la informació geolocalitzada que generen els diversos departaments de la Diputació al que estableix la directiva europea INSPIRE. La intenció és publicar la informació en uns formats que facilitin una visió homogènia de tot el territori, per tal de facilitar l’aplicació de polítiques mediambientals.

El Govern Obert de la Diputació de Barcelona al Congrés de Govern Obert de Kiev

La passada setmana va tenir lloc a Kiev (Ucraïna), un Congrés sobre Govern Obert adreçat als alcaldes i alcaldesses de les principals ciutats d'Ucraïna. En el marc d'aquest Congrés, la Diputació de Barcelona, a través del seu responsable de Govern Obert, Carles Agustí, va exposar el seu programa DibaOberta, de desplegament del Govern Obert dins de la institució i d'ajuda per a desplegar el seu als 311 municipis de la demarcació.

El Govern Obert al Catàleg de la Diputació de Barcelona

El Catàleg 2019 de la Diputació de Barcelona inclou un apartat amb tota l'oferta de la institució en matèria de Govern Obert per als 311 municipis de la demarcació. Més enllà de l'atenció diària i al moment que els municipis reben a governobert@diba.cat , el Catàleg de Serveis situa tots aquells programes de Govern Obert als qual hi poden accedir els municipis.

S'hi pot accedir clicant Aquí 

La Diputació de Barcelona posa en marxa un espai de participació interna

En el marc del desplegament del projecte DibaOberta, d'implantació del Govern Obert de la Diputació de Barcelona i de suport als 311 municipis de la demarcació per al desplegaments dels seus models de govern obert, la Diputació de Barcelona ha posat en marxa un espai de participació interna per als treballadors i treballadores de la casa, per a que aquest puguin opinar i proposar idees als projectes que estiguin en consulta en aquesta eina. Tots els treballadors de la Diputació poden participar-hi.

Crònica de la presentació de #DibaOberta a l'Smart City Congress de Barcelona

Crònica - resum de la presentació de DibaOberta, el projecte de Govern Obert de la Diputació de Barcelona, al recent celebrat Smart City Congress de Barcelona

See video
See video

Noves dades de medi ambient al portal de dades obertes

La Diputació de Barcelona ha publicat, al portal de dades obertes, sis conjunts de dades nous relacionats amb el medi ambient: les accions de mitigació mediambiental dels municipis, els consums energètics d’equipaments municipals, el perfil del compromís ambiental dels membres de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, equipaments dedicats a l’educació ambiental en sistemes aquàtics, els continguts de la revista Sostenible i l’agenda d’activitats d’aquest portal d’informació mediambiental. 

DibaOberta a l'Stand de la Diputació de Barcelona a l'Smart City Congress

El Govern Obert de la Diputació de Barcelona tindrà un paper destacat a l'stand que la institució tindrá a l'Smart City Congress de Barcelona que tindrà lloc del 13 al 15 de novembre a la Fira de Barcelona.